Meteen naar de inhoud

Commissies

Word actief lid van ERA en zet je samen met andere filosofiestudenten in voor de organisatie van studie- en carrière gerelateerde activiteiten en overige evenementen. Actief lid zijn van ERA leert je veel vaardigheden, maar bovenal is het gezellig en leuk om je met andere filosofiestudenten te verenigen. Hieronder volgt een overzicht van de commissies van Wijsgerige Faculteitsvereniging ERA voor het academiejaar 2021 – 2022.

Lid worden van een commissie? Stuur een mailtje naar [email protected] 

Academische Commissie (ADAM)

ADAM, oftewel de academische commissie heeft als voornaamste taak om voor alle verschillende soorten studenten academische ondersteuning te bieden. Dit doen ze door het organiseren van studiesessies voor (voornamelijk) eerstejaars vakken. Daarnaast onderhouden ze het inter-esse buddysysteem en de study drive. Ook is er ruimte voor het organiseren van leesgroepen en filmclubs. Daarnaast zal ze onze altern-canonieke leuning worden door het organiseren van debatten en colleges rondom niet-canonieke onderwerpen. 

Samenstelling 2021/2022

Voorzitter: Caspar Smink

Secretaris: Thomas Kloos

Penningmeester: Josephine Hartmann

Bestuurslid: Jonas Vos

Vlnr: Josephine, Thomas, Caspar, Jonas

Commissie Extern

De Commissie Externe Betrekkingen voorziet ERA leden van verschillende mogelijkheden om haar op creatieve wijze te steunen. Bijvoorbeeld met merchandise, boekenveilingen, een almanak en polaroids op evenementen. Hiermee haalt de commissie geld op voor de vereniging. 

Samenstelling 2021/2022

Voorzitter: Georgios Tsimarakis

Secretaris: Toine Spoormakers

Penningmeester: Matthijs Hoorn

Algemeen lid: Emma Ligthart

Bestuurslid: Margot van Baarssen

 

Vlnr: Matthijs, Toine, Georgios, Margot

 

Cultuurcommissie (CULT)

De cultuurcommissie heeft als doel om ERA cultureel te verrijken. Dit doen ze door verschillende culturele evenementen te organiseren zoals exposities en avonden waar er over filosofie en kunst gepraat wordt. Naast evenementen zijn ze vrij om op allerlei andere manieren ERA cultureel te verrijken.

Samenstelling 2020/2021

Voorzitter: Dominic Milder

Secretaris: Rasmi Bolk

Penningmeester: Anina Vliegen

Algemeen lid: Gergana Boncheva

 

Vlnr: Anina, Rasmi, Dominic, Gergana

 

Evenementencommissie (EVA)

EVA, oftewel de evenementencommissie. Deze commissie organiseert leuke evenementen voor de gezelligheid! Deze commissie heeft de vrijheid om zelf invulling te geven aan wat de gezelligheid dan ook mag bevorderen. EVA organiseert één evenement per maand, van filosofische en niet-filosofische aard.

Samenstelling 2021/2022

Voorzitter: Zara Keijzer

Secretaris: Ilse Pieroen

Penningmeester: Stella Oort

Algemeen lid: Joshua Tuinenburg

Bestuurslid: Margot Van Baarsen


Vlnr: Ilse, Joshua, Zara, Stella, Margot

Lustrumcommissie

De Lustrum Commissie heeft als taak het 35ste bestaansjaar van ERA te vieren. Deze viering zal meerdere dagen omvatten, en zal georganiseerd worden voor studenten, alumni, broer- en zus verenigingen en de medewerkers van Esphil. In grote lijnen zien wij deze lustrumviering voor ons als een filosofische festival, met verschillende lezingen, muziek, theater, hapjes en drankjes. 

Samenstelling 2021/2022

Voorzitter: Mandy Hendriks

Secretaris: Raoul Titulaer

Penningmeester: Wolf de Kreij

Algemeen lid: Berdien Meijer

Bestuurslid: Max Pijbes

 

Vlnr: Berdien, Mandy, Raoul, Wolf, Max

 

Onderwijscommissie

In de Onderwijscommissie kun je jouw passie voor filosofie en lesgeven kwijt. Studenten kunnen zich bij deze commissie voegen om filosofie te onderwijzen aan basisschoolleerlingen. Dit gebeurd d.m.v. het verspreiden van de Jonge Twijfelaars-lespakketten onder basisscholen in Rotterdam. Gezien de huidige corona situatie stellen we geen doel voor het aantal verkochte lespakketten. Wel moedigen we deze commissie aan de lespakketten te herschrijven, en deze ook aan senioren aan te bieden.

Meer informatie over de lespakketten en tutor worden >

Samenstelling 2021/2022

Voorzitter: Naomi Tuininga

Secretaris: Kas Molenaar

Penningmeester: Wessel Pannebakker

Vlnr: Naomi, Kas, Wessel

 

Reiscommissie

In het komende academische jaar zal het hopelijk zoals van oudsher weer mogelijk zijn voor de Reiscommissie om één korte en één lange reis te organiseren voor de leden van ERA. De reiscommissie is volledig gericht op het organiseren van deze twee reizen.

Samenstelling 2021/2022

Voorzitter: Umima Atsoli

Vice-voorzitter: Annabelle Vroone

Secretaris: Alyssa Oedit

Penningmeester: Vere Lammers

Algemeen lid: Toine Spoormakers

Vlnr: Annabelle, Alyssa, Umina, Toine, Vere

Twijfel

nl_NL