Commissies

Word actief lid van ERA en zet je samen met andere filosofiestudenten in voor de organisatie van studie- en carrière gerelateerde activiteiten en overige evenementen. Actief lid zijn van ERA leert je veel vaardigheden, maar bovenal is het gezellig en leuk om je met andere filosofiestudenten te verenigen. Hieronder volgt een overzicht van de commissies van Wijsgerige Faculteitsvereniging ERA voor het academiejaar 2020 – 2021.

Lid worden van een commissie? Stuur een mailtje naar [email protected] 

Academische Commissie (ADAM)

De academische commissie heeft als voornaamste taak om voor alle verschillende soorten studenten academische ondersteuning te bieden. Dit doen ze door het organiseren van studiesessies voor (vooral) eerstejaarsvakken. Daarnaast onderhouden ze het inter-esse buddysysteem en de study drive. Ook is er ruimte voor evenementen zoals een debat, leesgroepen en filmclubs. 

Samenstelling 2020/2021

Voorzitter: Katarina Solita Puškaš

Secretaris: Mark van Loon

Penningmeester: Jonas Vos

Algemene leden: Stefanie Ramjan, Kas Molenaar

Bestuurslid: Aniek van Kaam

 

Vlnr: Jonas, Solita, Aniek, Kas, Mark, Stefanie

Commissie Extern

Het doel van de extern is het ophalen van een begroot bedrag door het aanbieden van kwaliteitsproducten en -evenementen aan de leden. Dit wordt traditioneel gedaan door het organiseren van boekenveilingen en de verkoop van merchandise. Afgelopen jaar zijn hier de verkoop van instax-foto’s op evenementen, het samenstellen en uitbrengen van een almanak en het bijhouden van penvrienden bijgekomen.

Samenstelling 2020/2021

Voorzitter: Raoul Titulaer

Secretaris: Margot van Baarsen

Penningmeester: Maud van Deuveren

Algemeen lid: Aretti van Druten

Bestuurslid: Anina Vliegen

 

Vlnr: Aretti, Anina, Raoul, Maud, Margot

Cultuurcommissie (CULT)

De cultuurcommissie heeft als doel om ERA cultureel te verrijken. Dit doen ze door verschillende culturele evenementen te organiseren zoals exposities en avonden waar er over filosofie gepraat wordt. Naast evenementen zijn ze vrij om op allerlei andere manieren ERA cultureel te verrijken. Ook dit is een low-effort commissie, wat betekent dat je niet elke week hoeft te vergaderen.

Samenstelling 2020/2021

Voorzitter: Max Pijbes

Secretaris: Anisha de Vries

Penningmeester: Marjolein Dudink

Algemene leden: Sofie Neuteboom, Iza Bakker

 

Vlnr: Marjolein, Max, Iza, Anisha, Sofie

Evenementencommissie (EVA)

EVA, ook wel de evenementencommissie, zorgt ervoor dat er eens in de zoveel tijd een leuk evenement komt. De evenementen van EVA worden georganiseerd voor de gezelligheid. In deze commissie bedenk je zelf evenementen en zorg je dat deze goed verlopen!

Samenstelling 2020/2021

Voorzitter: Elma Wichers

Secretaris: Robin ’t Jong

Penningmeester: Berdien Meijer

Algemeen lid: Zara Keijzer

Bestuurslid: Mandy Hendriks

Vlnr: Berdien, Mandy, Elma, Zara, Robin

Onderwijscommissie

In de onderwijscommissie zorg je ervoor dat onze passie wordt overgedragen op basisscholen. In deze commissie benader je scholen die geïnteresseerd zijn in filosofie, en bied je ze door ERA ontwikkelde lespakketten aan. Daarnaast zorg je ervoor dat er studenten zijn die deze lessen uiteindelijk kunnen geven! Dit is een low-effort commissie, wat betekent dat het niet nodig is dat je elke week vergadert.

 

Meer informatie over de lespakketten en tutor worden >

Samenstelling 2020/2021

Voorzitter: Victor Hijzen

Secretaris: Azra Cutic

Penningmeester: Lianne Enkhuizen

Algemene leden: Tom Matthijssen, Sten Petersen

 

Vlnr: Lianne, Tom, Azra, Victor

Filosofen Aan het Werk Commissie (FAW)

De commissie Filosofen Aan het Werk (FAW) verzorgt naast vier verplichte onderwijsmomenten voor het vak Filosofisch Atelier, gericht op het aanbieden van verschillende werkperspectieven aan de filosofen van de toekomst, werkbezoeken en lezingen om zodoende te achterhalen wat er met filosofiestudenten gebeurt wanneer zij zijn afgestudeerd. Verder zal deze commissie zich inzetten voor het contact met ESPhil-alumni en stimuleren zij studenten om zich aan te sluiten bij (vrijwilligers)initiatieven in de stad Rotterdam.

 

Samenstelling 2020/2021

Voorzitter: Anne Fleur Hoctin Boes

Secretaris: Jules van Beurden

Penningmeester: Max Giezen

Algemeen lid: Toine Spoormakers

Bestuurslid: Stijn Voogt

 

Vlnr: Anne Fleur, Max, Toine, Jules, Stijn

Reiscommissie

Houd jij van reizen (plannen)? Ben jij op vakantie degene die leuke activiteiten bedenkt? Zo ja, misschien is de reiscommissie dan iets voor jou! En zo nee, misschien is de reiscommissie iets voor jou! In de reiscommissie leer je namelijk deze vaardigheden aan/verbeter je ze tijdens je tijd in de commissie. Wij organiseren jaarlijks twee toffe reizen naar bestemmingen binnen Europa, deze reizen zitten vol gezelligheid en wijsgerige inzichten.

Samenstelling 2020/2021

Voorzitter: Annabelle Vroone

Secretaris: Jorne Douven

Penningmeester: Ian Enserink

Algemeen lid: Alyssa Oedit

Hilde van Hemert: Hilde van Hemert

Bestuurslid: Georgios Tsimarakis

 

Vlnr: Ian, Georgios, Jorne, Annabelle, Hilde, Alyssa

Twijfel