Meteen naar de inhoud

Voor studenten

ERA is er voor haar leden niet alleen op sociaal niveau met evenementen, maar biedt ook de broodnodige ondersteuning op academisch en praktisch niveau. Zo organiseren we studiesessies, hebben we een Study Drive en Buddysysteem en krijg je via ons korting op je studieboeken, maar proberen we je ook te helpen de vraag ‘filosofie, wat kan je daar eigenlijk mee?’ te beantwoorden aan je familieleden en jezelf. Hiervoor organiseren we FAW-sessies en kan je je voorbereiden op je filosofische carrière binnen ERA in onder andere commissies en bestuursfuncties, de redactie van Twijfel of Jonge Twijfelaars, of daarbuiten met alumnidagen, werkbezoeken en stageplekken

Sociaal

Agenda

september 2022

ma di wo do vr za zo
1
  • Culturehub philosophy night
2
  • Drinks at Kaapse
3
4
5
6
7
8
9
  • after study drink
10
11
12
13
14
15
  • ERA Speeddate @Culturehub
16
17
18
19
20
21
  • Kroegcollege
22
23
24
25
26
27
28
29
30
  • Kroegentocht: Trias Ellendica

Clement de IT-ondersteuner

Zit je met een computer of smartphone uitdaging waar filosofievakken niet bij helpen? Geen zorgen! Oud filosofiestudent Clement Bezemer biedt jou IT-ondersteuning!
Ontvang de ondersteuning van Clement door te emailen naar [email protected]

Koffie-halfuurtje op ERA kantoor

Iedere doordeweekse dag is er vanuit ERA een Koffie-halfuurtje vanaf 12:30, kom vooral eens langs het ERA kantoor om een kijkje te nemen of even te klesten! Het bevind zich op J5-31, op het 5de verdieping van het Bayle Gebouw van de Erasmus Universiteit.

 

Het ERA Discord server! We hopen dat jullie elkaar zo wat beter leren kennen. Hier kun je altijd op terecht om een spelletje met iemand te spelen!

Vind de server hier: https://discord.gg/TuxGMjv

Academisch

Wijsgerige Faculteitsvereniging ERA wil haar studenten ondersteunen in hun studie filosofie. Om dit te bewerkstelligen organiseert de Academische Commissie ieder blok verschillende studiesessies en heeft deze commissie een Study Drive opgezet waar alle studenten aantekeningen, opnames en samenvattingen kunnen uitwisselen. Daarnaast kan je bij ons Engelstalige studieboeken bestellen met korting bij bol.com.

Inter-esse Buddysysteem

Studiesessies

No upcoming study sessions as of now.

Boeken bestellen

Als student heb je recht op korting op je studieboeken via bol.com, maar via ons krijg je ook korting op internationale studieboeken. Klik op onderstaande button om je kortingscode te genereren. Hiermee krijg je 5% korting op internationale studieboeken die door bol.com worden aangeboden.

Werkt de code niet? Dat kan de volgende redenen hebben:

  • Kreeg je de melding dat de kortingscode al een keer gebruikt is? Het lukt wel wanneer je je cookies verwijdert of het opnieuw probeert in een andere browser.
  • Kreeg je de melding dat de kortingscode niet werkt op dit product? Helaas, daar valt niks aan te doen.

 

Steun ERA en bestel via onderstaande button je boeken!

Koop bij bol.com

Vanuit de Academische Commissie van ERA wordt een studieplatform onderhouden waar alle filosofiestudenten gebruik van kunnen maken. Door samenvattingen en college-aantekingen op een overzichtelijke manier te archiveren hopen we bij te dragen aan het studiegemak van onze leden, waardoor alle studenten hun bachelor filosofie succesvol kunnen afronden.

In 2017 is de Academische Commissie begonnen met de Drive. In 2019 heeft deze, in het bijzonder Clement Bezemer, en met veel dank aan Jaap-Jan de Wit, een vernieuwde drive opgezet met een gebruikersvriendelijke en veilige interface.

Voor vragen over de Study Drive kan je terecht bij [email protected].

Klik hier voor de Study Drive.

Algemene voorwaarden:

  • De gebruikers mogen alleen materiaal uploaden waar men de eigenaar van is of waarvan men geautoriseerd is om te delen.
  • Indien en voor zover gebruikers inhoud uploaden op de ERA Study Drive, verleent men ERA Study Drive niet-exclusieve gebruiksrechten voor de geüploade inhoud. Deze rechten zijn op generlei wijze beperkt. De ERA Study Drive is gerechtigd deze content te verveelvoudigen, te reproduceren en aan te bieden aan andere gebruikers. Het recht omvat ook de publicatie van de inhoud.

Praktisch

Naast sociaal en academisch wil ERA haar leden ook praktisch ondersteunen, zodat niemand meer dichtklapt bij de vraag ‘filosofie, wat kan je daar eigenlijk mee?’. Leden kunnen hun filosofische talenten bij ERA al inzetten in onder andere commissies en bestuursfuncties, maar ook door zich aan te sluiten bij de redactie van Twijfel of les te geven op basisscholen met Jonge Twijfelaars. Om studenten ook klaar te stomen voor een filosofische carrière buiten ERA organiseert de FAW commissie sessies waar alumni komen vertellen wat zij hebben gedaan met hun studie, alumnidagen, werkbezoeken en zijn ze ook altijd op zoek naar geschikte stageplekken.

Filosofie ís arbeid; iedereen die ooit een poging heeft gedaan Hegel te lezen kan dit beamen. Desondanks lijkt dergelijke denkarbeid moeilijk toepasbaar in de praktijk. De conceptuele aard van filosofie kan aanzetten tot het geloof dat filosofen werken in hun eigen theoretische bubbel, ver verwijderd van de realiteit. Door studenten in contact te brengen met de praktijk, wil de FAW-commissie aantonen dat dit niet het geval is.  

De “filosofen-aan-het-werk” commissie belicht een uniek aspect van de opleiding, namelijk filosofie als toekomstige baan. Dit doen we door studenten op verschillende manieren te introduceren met de arbeidsmarkt. Zo organiseren we ieder jaar vier FAW-sessies, waarin we inzoomen op afgestudeerde filosofen en hun werkleven. Daarnaast kan je nog andere werk-gerelateerde evenementen van ons verwachten, zoals werkbezoeken. De FAW- commissie biedt bovendien ondersteuning in het studentenloopbaantraject; we bieden hulp bij het zoeken naar een geschikte stage of nevenactiviteit. Hoewel huidige studenten onze prioriteit hebben, organiseren we ook evenementen die vooral gericht zijn op alumni. Een voorbeeld is de “Alumnidag”, wat gezien kan worden als een soort reünie. Dergelijke evenementen zijn desalniettemin een uitgelezen kans voor studenten om te netwerken en zich verder te verdiepen in het werk van filosofen. 

We helpen dus niet met Hegel, maar wel met het plaatsten van denkarbeid in praktisch perspectief. Hiervoor horen we graag waar jij behoefte aan hebt: Wat zou jij later willen doen met filosofie? Waar zou jij meer over willen weten? We horen het graag! Hier krijg je de kans om jouw ideeën met ons te delen: door een mailtje te sturen naar [email protected] of onze Instagram te volgen en te DMen!

Evenementen

Niets van 30 september 2022 tot 31 oktober 2022.

nl_NL